2005-09-29

 

Mit liv som sadistisk materiale

Af en eller anden grund mener Danmarks Sadistik at jeg er tilstrækkeligt repræsentativ til at de tør lade mig indgå i en større forbrugerundersøgelse. Det betyder at jeg de næste par uger skal nedskrive ret præcist hvad jeg anskaffer mig af ting og sager - alt fra flødeboller (hvad jeg under ingen omstændigheder skal købe) til huse (hvad jeg næppe heller skal anskaffe mig i den periode - hvorfor valgte jeg egentlig de eksempler?).

For mit besvær får jeg en kaffemaskine - det var umiddelbart den mindst nyttesløse af de mulige gaver. Jeg kunne osse have valgt en termokande, men uden maskinen, virkede det bare fjollet. Det hele virker muligvis fjollet under alle omstændigheder.

Men hvorom alting er, så skal jeg have afgjort hvordan jeg ønsker at manipulere resultatet. Jeg havde tidligere et princip om at svare tilfældigt og upræcist i sadistiske undersøgelser for på den måde at være med til at undergrave deres troværdighed. Det princip udsprang alene af mit had til faget sadistik og alle dets gerninger og alt dets væsen.

Sidenhen har jeg til en vis grad ændret opfattelse. For det første hader jeg ikke som sådan sadistikere - jeg har muligvis lidt ondt af dem, men det er jo deres egen skyld, så det er ikke så udtalt. Og for det andet har jeg indset at som samfundet er opbygget, er det en klart bedre taktik - i forhold til livet, universet og alt det dér, altså - simpelthen at søge at manipulere resultatet hen imod hvad jeg ønsker det skal være.

Eksempelvis blev jeg op til sidste valg spurgt både til hvad jeg ville stemme, og hvad jeg havde stemt før. Hvis jeg skulle svare tilfældigt og forkert med henblik på undergravende virksomhed, ville jeg muligvis sige Socialdemokraterne og Venstre. Eller omvendt. Begge dele er under alle omstændigheder forkert.

Men nu valgte jeg i stedet at svare Socialdemokraterne og Venstre (ok, dårligt eksempel). Ikke fordi jeg på nogen måde ville stemme på Socialdemokraterne, men fordi de efter mit verdensbillede er en smule mindre onde (eller osse er de bare dårligere til det) end Venstre, og dertil var det klart at de var det eneste alternativ. Da folk jo som bekendt er får (well, næsten) plejer de tendenser der aflæses i meningsmålinger alt andet lige at være selvforstærkende, så min plan (der selvfølgelig ikke kunne realiseres fordi jeg højst udgør omkring en promille af det sadistiske materiale i sådan en undersøgelse - men nu er det jo princippet der er det vigtigste) var kort og godt at få disse meningsmålinger til at afspejle vælgerskift fra de kompetent onde til de inkompetent onde.

Men som sagt har jeg nu magten til i meget ringe grad at påvirke Danmarks Sadistiks store forbrugsundersøgelse, og i den anledning er jeg lidt i vildrede. Jeg ved faktisk ikke helt hvad det vil være fordelagtigt at få den til at afspejle - forslag modtages gerne.

Ellers skal jeg nok finde på et eller andet.

Comments:
Stefan, du skal ikke have ondt af statistikerne. Det er netop det splitsekunds svaghed, de kan bruge til at komme ind paa livet af dig og smadre dig.
 
Tak for det velmente, og utvivlsomt gode, råd. For al fremtid vil min tilgang til sadistikere alene være mistro og agtpågivenhed.
 
Send en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?