2006-08-21

 

Sommerskole

Hvert år holder Dansk Matematisk Forening sommerskole for studerende fra hele landet. I år foregik det i København, og jeg fik derfor omsider taget mig sammen til at melde mig til. Arrangementet foregik henover den netop forgangne weekend - med start fredag aften (en lille reception) og afslutning i eftermiddags.

Formatet af sommerskolen er små forelæsningsrækker om forskellige emner på et niveau hvor alle (hér relativt smalt forstået som alle matematikstuderende der er kommet tilstrækkeligt langt ind i deres studium) kan være med. Med hensyn til emnevalg var der skudt lidt med spredehagl, men så kan man formentlig argumentere for at der var lidt for alle. For mit vedkommende betød det mest at 2 ud af 3 foredragsrækker virkede lidt kedelige og langtrukne.

Det vigtigste element ved sommerskolen er dog ikke det faglige, men det rent sociale. Formålet er at unge matemater fra hele landet skal mødes og lære hinanden at kende. Og det betyder naturligvis druk. For hvad er en bedre idé - rent fagligt, altså - end at holde fest med frit forbrug af øl og vin lørdag aften, for derefter at starte programmet med hård talteori klokken tidligt næste morgen? På trods af den ihærdighed jeg udviste i mit forsøg på at være til stede ved søndagens første forelæsning (fx valgte jeg at sove på en tilfældig sofa i studenterkøkkenet i stedet for at tage hjem - muligvis mest fordi Albertslund pludselig virkede meget langt væk klokken 3 om natten), mislykkedes projektet i hvert fald.

Men sjovt var det. Og næste år bliver jeg formentlig nødt til at deltage igen.

Comments: Send en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?